♥ ZATERDAG 31 AUGUSTUS 2019

“Het gezin in La vraie vie toont in miniatuurvorm wat wij allemaal in deze wereld beleven. Die twee kinderen groeien op in een gezin waar nauwelijks naar hen wordt omgekeken, waar niemand hen een beter perspectief biedt. Voor mij is dat de wereld vandaag. We zijn een planeet aan het vernietigen, we zorgen niet voor elkaar. Mijn enige antwoord is dat je moet blijven geloven in de veerkracht van mensen. Ik hoop dat de jeugd in zichzelf de kracht zal vinden om een andere toekomst te bouwen. Ik moet wel hoopvol zijn, ik heb kinderen. Anders had ik vast nog minder illusies.” 

Dit zijn de woorden van schrijfster Adeline Dieudonne die een debuutroman heeft geschreven over een meisje die wil ontsnappen uit de troosteloze, liefdeloze situatie van huiselijk geweld. Een intens en macaber sprookje van 260 pagina’s dat een antwoord zoekt op de vraag: kan zij wel ontsnappen aan haar omgeving? Kan zij ook haar broertje redden of enkel zichzelf? 

‘La Vraie Vie’ (uitgeverij L’Iconoclaste; Het Ware Leven) van de jonge Belgische schrijfster Adeline Dieudonné was een van de sensaties van het literaire najaar. De roman heeft zopas de Renaudotprijs voor scholieren gewonnen. 

Bron: DeMorgen 


One Reply to “♥ ZATERDAG 31 AUGUSTUS 2019”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *