Vrijwilligers

WE KUNNEN DIT NIET ALLEEN. HELPT U MEE? WORD DAN VRIJWILLIGER BIJ STICHTING 5 SPECIALE MINUTEN!  

Vrijwilligers vormen het hart van onze stichting. Zij zorgen voor zichtbaarheid, helpen ons bij het uitvoeren van evenementen en activiteiten en ondersteunen ons op kantoor bij dagelijkse werkzaamheden. Samen met onze vrijwilligers willen wij het collectieve bewustzijn op kinderleed vergroten. Wilt u ook uw talent, tijd, ervaring en energie inzetten bij ons? Meld u dan als vrijwilliger. 

VOOR WIE DOET U HET? 

Er wonen duizenden kinderen in ons land die geen fijne kindertijd hebben. Dit zijn kinderen en jongeren die misbruikt, mishandeld op verwaarloosd zijn. Hoe meer wij samen het collectieve bewustzijn kunnen vergroten, hoe alerter wij zullen zijn. Wij zullen allen eerder signalen kunnen herkennen en ernaar kunnen handelen. 

“De signalen kunnen verschillen per leeftijdsgroep en situatie. Naast lichamelijke aanwijzingen – bekijk een kind altijd van top tot teen! – kunt u ook veel afleiden uit de interactie tussen ouder en kind.
Als een kind angst heeft voor lichamelijk contact bijvoorbeeld, of angstig is naar de ouder of verzorger, dan kan er een niet-pluisgevoel ontstaan.” – Pim (ambulancebroeder). 

Er zijn meerdere soorten vrijwilligersfuncties: secretariaat, standbouw, kostuumontwerp (en fabriceren), promotor en social media. 

  • Social Media medewerker/ster voor: Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest
    bijvoorbeeld planning posts, teskten bij evenementfoto’s in samenwerking met de fotograaf, promotie website en donaties, voorbereiding en planning promotie 5 Special Minuten.
    De dame of heer mag terpelkke aanwezig zijn, maar dat is niet verplicht.
    Het meewerken vanaf eigen adres is absoluut een mogelijkheid.

Neem contact met ons op bij interesse